+31 (0)6 - 115 95 115 info@heerschedevries.nl

Ondersteuning in AutoCAD Plant 3D

Het routen van leidingen binnen uw installatie kan u een inzicht verschaffen en problematiek tijdens bouw, vooraf signaleren.

De diversiteit van leidingen, afsluiters en aansluitingen op bestaande of nieuwe installaties, moeten in de meeste gevallen worden samengesteld en worden gebundeld in de zogenaamde Spec-sheets.

Door tijdgebrek en niet precies op de hoogte zijn van de materie die er achter schuil gaat, kan HeerschedeVries hierin ondersteuning bieden. Dit samenstellen gaat gepaard met modelleren en produceren van de leidingen. Hierin kan uiteraard ook een periodieke afname van uren worden aangegaan.

U kunt rustig verder gaan met modeleren zonder frustratie van het zoeken naar te gebruiken materialen, tekeningbeheer en doorvoer naar productie.

Zoals bij P&ID geldt, kan ook bij Plant 3D de diversiteit van ondersteuning worden geboden. Of het nu gaat om modelleren of het uitwerken van productietekeningen, tot aan het samenstellen van Spec-sheets.

Wat is Plant 3D

Deze Autodesk software stelt de gebruiker in staat een 3D-model te vervaardigen van uw installatie. De componenten (equipment) kunnen worden neergezet met de daarvoor vervaardigde tool die met behulp van parameters een model voor u creëert. Ook is het mogelijk diverse 3D modellen te importeren die getekend zijn met behulp van diverse software.

Wanneer deze componenten zijn geplaatst, stelt Plant 3D u in staat een leiding tracé met bijbehorende componenten, zoals afsluiters, en meters te ontwerpen tussen uw componenten, wat de installatie compleet maakt.

Wanneer deze installatie compleet is, kunnen orthografische tekeningen en isometrische schetsen worden gecreëerd, die benodigd zijn voor productie en montage.

In Plant 3D is net als bij P&ID een datamanager gekoppeld, die het mogelijk maakt data, betreffende de onderdelen in tekeningen, te exporteren en importeren via Excel.

Plant 3D bied u de mogelijkheid verzamelde data vanuit P&ID over te nemen naar het 3D-model evenals Validatie tussen P&ID en 3D-Model.

HeerschedeVries geeft ook trainingen aan het ICN Training Center.

Contactgegevens

HeerschedeVries B.V.
Kromsteeg 62
5331 AL Kerkdriel

+31 (0)6 -115 95 115 / +31 (0)418-63 12 05
info@heerschedevries.nl
KvK-nr: 88476375

Contactformulier